Almanya’da Yaşayan Türk Kökenli Vatandaşlar İçin ; Türkiye’de Miras Süreçleri Nasıl İşlemektedir?

Almanya’da yaşayan Türk Vatandaşlar için Türkiye’de miras konusu oldukça önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu hususta gerçekleştirilecek olan davaların niteliği, kimler tarafından açılacağı, hangi ülke hukukuna uygun olacak şekilde açılması, alınan kararların tanıma tenfiz süreçleri gibi pek çok durum göz önüne alınarak gerekli süreçlerin başlatılması gerekmektedir. Bu süreçte gerekli belgelerin neler olduğunu ve hangi koşullar aracılığı ile elde edilebileceğini, dava süreci için Türkiye’ye gelmeniz gerekip gerekmediği gibi konuları avukatlarınız aracılığı ile öğrenebilir ve bu süreçte hangi şekilde işlendiği hususunda sizlere yol gösterici olabilirler. 

Almanya’da ikamet etmekte olan, mavi kart sahipleri ve köklerinin Türk vatandaşlığına bağlı olduğu kişiler, gerekli miras süreçleri için alanında uzman kişiler tarafından destek almalıdırlar. Ayrıca bu işlemlerin vekaletname yolu ile gerçekleştirileceği için bu süreçte hukuk büromuzda, alanında uzman ve profesyonel bilgi ve donanıma sahip ve oldukça deneyimli olan avukatlarımız tarafından bu konularda alacağınız danışmanlık ve avukatlık hizmeti sizleri her daim bilgilendirme ilkesine göre dava süreçleri hakkında bilgilendirmektedir. Dava süreçlerinden daha etkili bir sonuç alabilmek ve avukatlarımız tarafından danışmanlık ve avukatlık hizmetlerinden faydalanabilmek için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Almanya’da Yaşayan Türklerin Türkiye’deki Miras Süreci
Almanya’da Yaşayan Türklerin Türkiye’deki Miras Süreci

Almanya’da Yaşayan Türklerin Türkiye’deki Miras Süreci Nasıl Gerçekleşir?

Almanya’da ikamet etmekte olan Türkler ya da kökenleri Türk olan Alman vatandaşları ya da mavi kart sahiplerinin Türkiye’de miras ya da Almanya’da mirasçılık konumlarında oldukları zamanlarda bu haklardan yararlanabilmeleri için belirli işlemler yapmaları gerekmektedir. Bu hususta öncelikle veraset ilamının yapılması gerekmektedir. Bu işlem vefat eden kişilerin kanuni olarak yasal durumda olan mirasçıların hukuki olarak sahip oldukları payları gösteren bir belgedir. Bu belge alınmadan belirtilen miras durumlarının taksimi yapılamamaktadır. 

Türkiye’de Miras İçin Gereken Veraset İlamı Alınma Süreci Nasıl Gerçekleşir?

Veraset ilamı alım sürecinde vefat eden kişinin vatandaşlığının ve miras olarak bırakmış olduğu ülkenin şartlarına göre tasarlanmaktadır. Bu hususta eğer ki vefat eden kişinin Türkiye’de vatandaşlığı bulunuyorsa veraset ilamı Türk Hukuku çerçevesinde düzenlenir ve bu belgeye göre mirasçılarına belgenin hukuki gerekliliği hususunda haklar verilmektedir. Ancak vefat eden kişinin yabancı vatandaşlığı da bulunuyorsa ve bu kişinin mal varlığı Almanya gibi bir ülkede yer alıyorsa o zaman bu kişinin mirasçılarının hak sahibi olabilmeleri için Alman Hukuku çerçevesinde belirtilen kanun göz önüne alınarak işlemler bu ülkenin belirttiği hukuk çerçevesinde yapılmalıdır. 

Miras muvazaası işlemlerinden şüphelendiğiniz noktada alanlarında uzman avukatlarımız tarafından danışmanlık ve avukatlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu noktada, eğer vefat eden kişinin sizlerin hakkı olan durumları başkalarına bağış ya da muvazaalı satış yaptığını düşündüğünüz zaman ilgili birimlere dava açabilmek için gerekli delil ve evrakları ilgili avukatlara iletmeniz gerekmektedir. Türkiye’ye gelmenize gerek kalmadan ilgili avukatlara verecek olduğunuz vekaletnameler hususunda işlemler hızlı bir şekilde başlatılabilmektedir.

Türkiye'de Miras
Almanya’da Yaşayan Türklerin Türkiye’deki Miras Süreci

Türkiye’de Miras Konusunda Taşınır Mallar Ve Taşınmaz Mallar Üzerine Gerçekleşen Süreçler Nasıl İlerler?

Türkiye’de Miras hakkına sahip olan kişiler alınan veraset ilamından sonra hukuken sahip olduğu haklara göre banka hesapları, motorlu taşıtlar, araba, para veya ev, arsa gibi taşınır ve taşınmaz mallar üzerinden kendi haklarına sahip olabilirler. Ancak bunun için çeşitli prosedürler bulunmaktadır. Bu hususta eğer li taşınır mallar veya taşınmaz mallar Almanya’da bulunuyorsa Alman Hukukuna uygun olan veraset ilamından sonra hukuk süreçler için Alman Hukuku ele alınarak işlemler yapılır. Ancak taşınır veya taşınmaz mallar Türkiye’de bulunuyorsa o zaman Türk Kanunu çerçevesinde veraset ilamı gerçekleştirilip hukuki süreçler bu şekilde tamamlamaktadır. 

Almanya’da Yaşayan Türk Vatandaşları Hangi Durumlarda Türkiye’de Miras Hakkından Faydalanamaz?

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye’de miras ya da Almanya’da miras hakkından yararlanabilmeleri için öncelikle veraset ilamı yapmaları gerekmektedir. Bu süreçte kişilerin redd-i miras yai mirastan elde edecekleri hakları reddetme olarak bilinen işlemi gerçekleştirebilme hakları olabilmektedir. Borçlar da miras yolu ile mirasçılara geçebileceği için bazı kişiler redd-i miras yoluna başvurabilir. Ancak bu yolu tercih eden kişiler bir daha geri dönmeksizin mirasçılık haklarından feragat etmiş olurlar. Bu sebepten bu kişilerin ne Türkiye’de ne de Almanya’da bulunan ve hakları olan taşınır yada taşınmaz haklara bir daha mirasçı konumunda bulunamazlar.

Hukuki destek ve randevu için

0542 761 84 06

Av.ibrahimhalilaydin@gmail. com

https://g.co/kgs/xS5LdD

Avukat İbrahim Halil Aydın

Almanya’da Yaşayan Türk Kökenli Vatandaşlar İçin ; Türkiye’de Miras Süreçleri Nasıl İşlemektedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön