Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız veya yurtdışında vatandaşlık almış ancak Türkiye’de dava süreci yönetmek isteyen kişilerin destek alması gerekmektedir. Türkiye’de işlemlerine devam edebilmeleri için öncelikle bir avukata vekalet verilmesi şarttır. Bu vekalet ile Türkiye’de yapılacak olan işlemler için sizi temsil edecek kişiye sahip olacaksınız. Buradaki işlemleriniz avukat kontrolü altında güvenli bir şekilde ilerleyecektir. Yurtdışından Türkiye’deki avukata vekalet verme konusunda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Ayrıca bu sürecin nasıl ilerlediği hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.
Yurtdışından Türkiye’deki Avukata Vekalet Verme Detayları
Yurtdışından Türkiye’deki avukata vekalet vermek istiyorsanız bu konuda bizlerden destek alabilirsiniz. Avukatlık büromuz bu konuda size gerekli olan desteği sağlayacaktır. Türkiye’de görülen bir davada mutlaka bu vekaletin verilmesi gerekir. Burada vekaleti veren kişiye yani size müvekkil, kendisine vekalet verilen kişiye yani bizlere ise vekil denilmektedir. Yurt dışında olmanız vekalet vermenizi engelleyecek bir durum değildir. Burada tam anlamıyla vekalet verebilmek ve vekalet verdiğiniz kişiyi tanımanız önem taşımaktadır. Ayrıca güvenmeniz ve bu kişinin sizin adınıza yapabileceği işlemleri ön görerek oluşabilecek sıkıntıları göze almanız önem taşımaktadır. Birçok referansı olan ve başarılı davaları ile ünlü avukatlık ofisimizden destek alarak siz de bu sorunu çözebilirsiniz.
Yurtdışından Vekalet Verme Aşamaları Nelerdir?
Eğer Yurtdışından Türkiye’deki avukata vekalet vermek için ne yapacağınız konusunda bilgi sahibi değilseniz şu aşamaları takip ederek vekalet verebilirsiniz:
- Öncelikle güvenebileceğiniz bir avukat ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Bu konuda titiz olan ve gerektiğinde ulaşabileceğiniz avukat ile görüşmeniz gerekmektedir.
- Diğer aşama ise avukat ile görüştükten sonra gerekli evrakların hazırlanmasıdır.
- Bu evrakların teslim edilmesi ise diğer aşamadır.
- Teslim yapılacak yer ise en yakın Türk konsolosluğudur.
- Kimlik belgeleriniz ile size en yakın Türk konsolosluğuna giderek süreci başlatabilirsiniz.
- Öncelikle noter vasıtasıyla ülkenize ait dil ile vekalet vermelisiniz. Bu dil yaşadığınız ülkenin dili olmalıdır.
- Sonrasında ise konsoloslukta yeminli tercüman ile çeviri yapılarak vekalet verme işlemi tamamlanacaktır.
Siz de Avukatlık büromuzdan destek alabilirsiniz. Bu konu hakkında gerekli detaylara ulaşabilirsiniz.
Yurtdışından Türkiyede’ki Avukata Vekalet Verirken Bunlara Dikkat!
Eğer yurt dışından vekalet vermek istiyorsanız bazı noktalar dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunlardan ilki güvenilir bir avukat veya kişiyi tercih etmeniz olacaktır. Vekalet ile sizin, Türkiye’de yapabileceklerinizin neredeyse tamamını yapacak olan vekil kişi sizi zarara uğratabilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için yurtdışından Türkiye’deki Avukata vekalet vermek konusunda dikkatli olmalısınız. Bir diğer önemli konu ise vekaletin işi bilen kişilere verilmesidir. Bir dava sürecinde veya bir emlak işinde vekaleti avukatlara vererek sürecin daha iyi koordine edilmesini sağlayabilirsiniz. Alacağınız vekalet hizmeti ile kısa süre içinde tüm resmi işlemlerinizi halledebilirsiniz. Prosedüre uygun şekilde ilerleyen süreçler ile kayıp yaşamanız mümkün olmayacaktır.
Yurtdışından Türkiye’deki Avukata Vekalet İçin Noter Şart mı?
Yurtdışından vekalet vermek için mutlaka noter onaylı evrak verilmesi gerekmektedir. Noter onaylı olmayan vekaletnameler kabul edilmemektedir. Ayrıca yaşadığınız ülkeye uygun bir dilde yazılmış belgeler olmalıdır. Ancak bu şekilde doğru sonuçlar alabilirsiniz.
Yurtdışından Türkiyede’ki Avukata Vekalet Nasıl Hazırlanır?
Vekaletnamede gerekli olan şartlar burada da geçerlidir. Öncelikle vekaletnamenin dili, bulunduğunuz ülkedeki noterin dilinde olmalıdır. Bir diğer önemli konu ise tüm sayfaların altı imzalı olmalıdır. Vekaletnameye ait her sayfada mutlaka noterin imzası olmalıdır. Eğer fotoğraflı bir vekâletname isteniyor ise mutlaka fotoğrafların üstüne de noter kaşe imzası yapılmalıdır. Pasaporta ve nüfus cüzdanına ait fotokopi örnekleri vekaletname dosyasına eklenmelidir.
Tüm bunlara ek olarak metinde mutlaka Türkçe çevirisine uygun şekilde anlamlar yer almalıdır. Yurtdışından Türkiye’deki Avukata vekalet vermek için aşamaları inceleyenlerin bunlara dikkat etmesi gerekir. Uzman bir avukat ile çalışırsanız bu tarz durumları incelemeniz gerekmez. Tüm detayları sizin için inceliyor ve vekaletname örneği hazırlamanıza yardımcı oluyoruz. Ben Avukat İbrahim Halil Aydın, sizlere bu konuda profesyonel destek sunuyorum. Daha detaylı bilgi almak için numaramızdan bizlere ulaşabilirsiniz. Tüm yurt dışı avukatlık işlemleriniz profesyonel bir şekilde tamamlanacaktır. Yurtdışında olup da Türkiye içinde halletirmek istediğiniz işlemler için hemen iletişime geçebilir, vekalet işlemlerinizi hızlı bir şekilde tamamlatabilirsiniz.
HUKUKİ DANİSMANLİK VE AVUKATLİK HİZMETİ ALMAK İÇİN
+905427618406
Av.ibrahimhalilaydin@gmail.com
Şanlıurfa avukat İbrahim Halil Aydın
Merhabalar annem türkiyede babam amerikada annem boşanma davası açmak istiyor işlemin nasıl yürütüleceği konusında bilgi sahibi değiliz,bizi bu konu hakkında aydınlatabilirmisiniz
Merve hanim bu konuda bir bilgi alabildiniz mi?
Merhabalar ben yurtdisindayim eşim türkiyede bosnmak istiyoruz vekalet vermem için illaki notere konsolosluğa gitmem gerekiyormu
Merhabalar . bu konuda uzman bir avukata danışmanızı tavsiye ederiz.
merhaba, çin ülkesindeki firma türkiyedeki marka patent iptali için türkiyedeki avukata nasıl vekalet verebilir.
süreçleri hakkında bilgi verebilir misiniz.
+90 542 761 84 06 whatsapp üzerin iletişime geçebilirsiniz.
İyi günler, babam almanyada annem Türkiye’de ve babam Almanya’dan vekaletname gönderdi pasaport işlemlerim için vekaletname göndermek için işlemleri başlattı bu işlem ortalama kaç günde biter
Merhaba . Konsolosluktan randevu alması gerekmekte. Vekaletname gönderildikten sonraki işlemler için belirli bir süre bulunmamaktadır.