İşçi ihtarnamesi, çalışan kişinin yaşadığı sorunlar nedeniyle işverene yaptığı uyarı olarak ifade edilebilir. İşçi ihtarname örneği ile açıklanabilecek olan bu uyarı mesajı çeşitli sebeplerden ötürü yapılabilir. Kıdem tazminatı ödemesi istendiğinde ihtar uyarısı yapılabilmektedir. İşçi eğer işten ayrılmaya karar verdiyse ya da çıkarılacaksa bu durumda fazla mesai ücretleri, kullanmadığı izin günlerinin ücretleri, mobbing ve istismar gibi konularda da işverene ihtar çekebilmektedir. İstismar ve haksız yere işten çıkarılma durumunda da ihtar çekilebilmektedir. İşçi yasalar ile koruma altına alınmıştır. Haksızlık yapılan işçiler için dava yolu açıktır. İhtar çekerek işverene uyarı verebilir, sonrasında ise dava süreci ile alacaklarınızı isteyebilirsiniz. Bu noktada uzman bir avukattan destek almanız önem taşımaktadır. Avukatlık büromuzda gereken desteği almanız için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.
İşçi İhtarname Örneği: İşçi Neden İhtar Çeker?
Genel olarak haksız bir durum olduğunda bu olay gerçekleşmektedir. Eğer işveren mesai ücretlerinizi ödemiyor ve işten çıkmanızı istiyorsa ya da mesai ücretlerinizi ödemediği için siz işten çıkmak istiyorsanız hakkınızı arayabilirsiniz. Yapacağınız hak arama olayında dikkat etmeniz gereken temel nokta profesyonel destek almak olacaktır. Ben avukatınız İbrahim Halil Aydın, bu konuda gerek duyacağınız tüm detayları sizler ile paylaşıyor olacağım. Alacağınız destek ile haklarınızı geri alabilirsiniz. Mobbing durumunda bunu ispatlamanız halinde tüm haklarınızı teslim almanız da mümkün olacaktır.
İhtarname Örneği Nasıl Çekilir?
Eğer işçi ihtar çekmek istiyorsa mutlaka işçi ihtarname örneği incelenerek bir ihtar hazırlanmalıdır. Burada geriye dönük olarak istediğiniz haklar, yaşadığınız durumlar ve kayıplarınız ile alakalı bilgiler eklenebilir. İnternette yer alan her ihtar tüm olaylar için uygun olmayabilir. İhtar çekilirken konuya uygun ve doğru bir metin hazırlanması haklarınızı elde etmeniz için daha elverişli olacaktır. Bu yüzden siz de bizden profesyonel destek alabilirsiniz. Bu destek ile en doğru şekilde ihtar çekebilirsiniz. 3 nüsha halinde hazırlanan ihtarnamenin bir nüshası noterde saklanmaktadır. Bir tanesi işverene gönderilir diğeri ise işçide kalır.
İhtarname Çektikten Sonra Ne Yapılmalıdır? İşe Gidilir mi?
İhtarname örneği hazırlanması her olaya göre farklı şekilde olabilmektedir. Bu yüzden destek almak önemlidir. Tüm noktalara değinmek ve yaşanılan sorunları tam anlamıyla ifade edebilmek başarılı sonuç almak için son derece önem taşımaktadır. Yasal olarak hazırlandıktan sonra noter aracılığı ile ihtar çekilmelidir. İhtarname hazırlanırken öncelikle işverenin adı, soyadı ve açık adresi açık şekilde belirtilmelidir. Sonrasında ise aynı bilgiler işçi için yazılmalıdır. Bu aşamadan sonra ihtar konusu hakkında detaylara yer verilmelidir. İmza atıldıktan sonra ek olarak belge ve kanıtlar sunulmalıdır. Noter imzası ve mührü ile ihtarname tamamlanacaktır. Ancak dediğimiz gibi mutlaka profesyonel destek almanız gerekir. Doğru ihtarname hazırlamak başarılı sonuçlar almak için önemlidir. Avukatlık büromuz ihtarname örneği konusunda size yardımcı olacaktır.
İhtar çektikten sonra işçinin işe gitmesi gerekir mi sorusuna evet cevabı verebiliriz. Genel olarak ihtar türüne göre değişse de işe gitmek en doğrusu olacaktır. Eğer ihtar çekildikten sonra işçi işe devam etmezse çeşitli hak kayıpları doğabilir. Bu hak kayıplarını engellemek için mutlaka işe gidilmesi gerekmektedir. İşe gitmeyen işçinin iş akti işveren tarafından sonlandırılabilir. Bundan dolayı ihtarname çekildikten sonra işçi çalışmaya devam etmelidir. Eğer işveren ihtarname çekilmesine rağmen yaptığı olumsuz davranışları devam ettiriyor ise dava açılmalıdır. Bu konuda uzman olan Avukat Büromuza danışarak destek alabilir, dava sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.
İhtarname Örneği
….. NOTERLİĞİNE İHTARNAME
İHTAR EDEN :
İHTAR EDENİN VEKİLİ:
İHTAR EDİLEN :
KONU : Fazla mesaiye kalınması ve bu mesai ücretlerinin ödenmemesi, işveren tarafından mobbing uygulanması konularına ilişkindir.
AÇIKLAMALAR
- Müvekkilimiz olan … …. Kişisinin …/../… tarihinde yapmış olduğu iş sözleşmesine istinaden …… cad. …. Sokak … numaralı adreste bulunan … adlı şirketinizde …. TL maaş ile … Elemanı olarak çalışmaya devam etmektedir.
- Şirketiniz tarafından çalışanınıza ait mesai ödemeleri yapılmamış ve mobbing uygulanmıştır.
- 4857 sayılı iş kanununda açıkça belirtilmektedir ki işçi ücretlerinin tam ödenmesi gerekmektedir.
- Yapmış olduğunuz bu haksız fesih ve uygulamalar neticesinde çalışanınıza ait yıllık izin, fazla mesai, kıdem tazminatı gibi ekte belirtilen borçları … gün içinde ödemenizi, aksi halde ilerleyen süreç ile birlikte tahsili için hukuksal yollara başvuracağımızı, açılabilecek muhtemel davaların yargılama ve vekalet giderlerinin de tarafınıza yükleneceğini ihtaren bildiriyoruz. ../../..
İhtar Eden Vekili Av. İbrahim Halil Aydın
Siz de bu şekilde bir ihtarname hazırlatmak ve tam anlamıyla sürecin takibini sağlamak için bize başvurabilirsiniz. Ayrıca videomuzu izlereyerek ihtarname hazırlama konusunda daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Hukuki Danışmanlık ve Avukatlık Hizmetleri İçin
ALACAĞIZ DANIŞMALIK ÜCRETE TABİDİR. AVUKATLIK KANUNU’NA GÖRE AVUKATIN ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK YAPMASI YASAKTIR.
+905427618406
Av.ibrahimhalilaydin@gmail.com
Şanlıurfa Avukat İbrahim Halil Aydın
Avukatlık hizmeti için yardımcı oldukları için çok teşekkür ediyorum. Tavsiye ediyorum
Merhabalar Muammer bir firmada şoför olarak çalışıyorum ama dört aydır ben araçta çalışmıyorum beni başka işlerde çalıştırıyor yani kazma kürek beton atma işi vs bu sebeple işimi bıraksam tazminat hak eder miyim bu firmada 15yildir çalışıyorum
Kolay gelsin ben sağlık yönünden sürekli izin alıyorum diye bana ihtar cezası vereriz diyorlar ihtar cezası yersem ne yapmam gerekiyor Tanzimat hakkım gidermi yardımcı olurmusunuz
İşveren yaptığımız mesaileri SGK da göstermiyor bunun için işten çıkmak istiyorum tüm haklarını almak istiyorum yardımcı olur musunuz
Bir firmada şoför olarak çalışıyorum sabit aldığım maaşım 35000 tl fakat isveren askeri ücretten sigorta primimi yatırmaya ve 4 gün önce bebeğim dünyaya geldi bana doğum izni kullandirtmiyor ne yapmam gerekir